Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Δίνουν οι τράπεζες δάνεια για τις μικρές ανεμογεννήτριες;


Μικρή ανεμογεννήτρια
Όπως συμβαίνει με κάθε επενδυτική κίνηση, έτσι και στην περίπτωση των μικρών ανεμογεννητριών – σε περίπτωση βέβαια που δε μιλάμε για ιδιοκατανάλωση για τροφοδοσία του δικτύου με ενέργεια – το ζήτημα της χρηματοδότησης έχει πρωταρχικό ρόλο.

(Δείτε εδώ ανάλυση κόστους μικρής ανεμογεννήτριας)

Πάμε λοιπόν στο κομμάτι της δανειοδότησης. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κάποιο έτοιμο επενδυτικό προϊόν από την πλευρά των τραπεζών για τη χρηματοδότηση των μικρών ανεμογεννητριών, όπως για παράδειγμα για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες. Υπάρχουν, βέβαια, κάποια «πακέτα», τα οποία αφορούν όμως την εγκατάσταση μικρών ανεμογεννητριών για ιδιοκατανάλωση του ρεύματος (http://www.piraeusbank.gr/ecportal.asp?id=282284&nt=96&lang=1).

Στην παρούσα φάση, λοιπόν, εάν κάποιος επενδυτής θελήσει να λάβει δάνειο για μία τέτοια επένδυση σε μικρές Α/Γ, η τράπεζα παρέχει δάνειο, εξετάζοντας την προσωπική οικονομική φερεγγυότητα του επενδυτή.

Προς το παρόν, δεν έχει αποφασισθεί εάν για την παροχή δανείο και τους επιμέρους όρους θα ζητούνται ανεμολογικά δεδομένα.

Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις περίπτωση των φωτοβολταϊκών υπάρχει αυτή η «ευκολία» δανειοδότησης εξαιτίας του ότι ήδη «τρέχει» το λεγόμενο πρόγραμμα Φωτοβολταϊκά στις Στέγες. Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων του χώρου, τώρα που πλέον και οι μικρές ανεμογεννήτριες αποκτούν δυναμική, εξαιτίας της προνομιακής εγγυημένης τιμής που έχει θεσπιστεί, η δανειοδότηση αναμένεται να απλουστευθεί και να αυτοματοποιηθεί, όπως ακριβώς συμβαίνει με τα «πακέτα» για τα οικιακά φωτοβολταϊκά έως 10 κιλοβάτ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WebCatalogs.gr
Το webcatalogs.gr είναι ο Νέος Μεγάλος Ελληνικός Κατάλογος Internet (Web Catalog), Επιχειρήσεων , Προσφορών.Καταχωρήστε Δωρεάν την επιχείρησή σας , την δραστηριότητά σας , την ιστοσελίδα σας , την προσφορά σας.
Διαφήμιση ιστοσελίδων

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...