Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Φωτοβολταϊκά τέλος - Έφτασε η ώρα των μικρών ανεμογεννητριών;



Το πρώτο πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ για τα φωτοβολταϊκά είναι αρκετό για να παγώσει τη συγκεκριμένη αγορά στην Ελλάδα, αναφέρουν κύκλοι του χώρου, και, πράγματι, εάν αναλογιστούμε ότι με τα νέα αυτά μέτρα 1) αναστέλλονται προσωρινά οι αδειοδοτήσεις νέων έργων και 2) οι υψηλές οι εγγυημένες τιμές του παραγόμενου ρεύματος οι οποίες αποτέλεσαν το δέλεαρ των επενδυτών αποτελούν πλέον παρελθόν, η εκτίμηση αυτή δεν απέχει από την πραγματικότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι αναζητούν ήδη τις εναλλακτικές από το χώρο των ΑΠΕ οι οποίες θα μπορούσαν να αποφέρουν έσοδα και μέσα σε αυτές περιλαμβάνονται και οι μικρές ανεμογεννήτριες. Πρόκειται για μία αγορά η οποία όχι μόνο δεν είναι κορεσμένη αλλά αντιθέτως είναι σε τελείως αρχικό στάδιο, κάτι το οποίο αφήνει τεράστια περιθώρια ανάπτυξης.

Και σε αυτό έρχεται βέβαια να προστεθεί το γεγονός ότι οι εγγυημένες τιμές για το ρεύμα που  παράγεται από τις μικρές ανεμογεννήτριες είναι ιδιαίτερα γενναιόδωρες, κάτι το οποίο σε συνδυασμό με το ελληνικό ιστορικό του «ψαλιδίσματος» των ταριφών, οδηγεί εύλογα στη σκέψη ότι όσο νωρίτερα δρομολογηθεί και υλοποιηθεί μια επένδυση, τόσο μεγαλύτερα κέρδη θα απολαμβάνει.

Σε κάθε περίπτωση, ο χρόνος θα δείξει κατά πόσο θα υπάρξει ανταπόκριση στη νέα αυτή επενδυτική ευκαιρία στις μικρές ανεμογεννήτριες, οι οποίες, σύμφωνα με πολλούς, μαζί με τη βιομάζα, αποτελούν τους 2 τομείς που απέμειναν προς αξιοποίηση, μετά το τεράστιο κύμα "πράσινων" επενδύσεων που σάρωσε την Ελλάδα και το οποίο έφτασε πλέον στο τέλος του. 

Μπορείτε να δείτε εδώ χρήσιμα στοιχεία σχετικά με:





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WebCatalogs.gr
Το webcatalogs.gr είναι ο Νέος Μεγάλος Ελληνικός Κατάλογος Internet (Web Catalog), Επιχειρήσεων , Προσφορών.Καταχωρήστε Δωρεάν την επιχείρησή σας , την δραστηριότητά σας , την ιστοσελίδα σας , την προσφορά σας.
Διαφήμιση ιστοσελίδων

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...