Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Μικρές ανεμογεννήτριες: Πόσος χώρος απαιτείται;

Μικρή ανεμογεννήτρια

Οι απαιτήσεις χώρου για τις μικρές ανεμογεννήτριες δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες. Και βέβαια είναι σαφώς μικρότερες από εκείνες που απαιτούνται για την εγκατάσταση των γνωστών μεγάλων αιολικών πάρκων.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμα και για τις μικρές ανεμογεννήτριες με τις μεγαλύτερες διαστάσεις οι απαιτήσεις για δέσμευση χώρου είναι ελάχιστες, καθώς ο απαραίτητος χώρος είναι μόλις αυτός που χρειάζεται από το συνεργείο για την εγκατάσταση.

Αρκεί να αναφέρουμε ότι μια μικρή ανεμογεννήτρια 50 kW, μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα χώρο (χωράφι, οικόπεδο, βουνοκορφή, κ.τ.λ.) που έχει τουλάχιστον 15×15 μέτρα διαθέσιμα για την ανέγερσή της.

Όπως, βέβαια, είναι φυσικό, υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί αναφορικά με την εγκατάσταση των μικρών ανεμογεννητριών. Για παράδειγμα, είναι καλύτερα η εγκατάσταση να μη γίνεται σε απόσταση μικρότερη των 35 μέτρων από πολυσύχναστους δρόμους (κυρίως για λόγους ασφαλείας), όπως και σε απόσταση μικρότερη των 150 μέτρων από την κοντινότερη κατοικημένη οικία (κυρίως για λόγους οπτικής / ακουστικής όχλησης σε μικρότερες αποστάσεις). Οι παραπάνω αποστάσεις μπορούν να μειωθούν για αγροτικές οδούς και άλλου είδους κτήρια αντίστοιχα.

Δείτε εδώ αναλυτικά που μπορεί να εγκατασταθεί μια μικρή ανεμογεννήτρια

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

WebCatalogs.gr
Το webcatalogs.gr είναι ο Νέος Μεγάλος Ελληνικός Κατάλογος Internet (Web Catalog), Επιχειρήσεων , Προσφορών.Καταχωρήστε Δωρεάν την επιχείρησή σας , την δραστηριότητά σας , την ιστοσελίδα σας , την προσφορά σας.
Διαφήμιση ιστοσελίδων

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...